Prospectus

nl en

Calculus

Course
2024-2025

Beschrijving

LET OP: dit vak is vervallen, zie overgangsregeling.

In plaats van Calculus kun je vanaf 2024-2025 het vak Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 Deel B volgen en het bijbehorende tentamen maken. Dit wordt aangeraden als je veel moeite hebt met de stof; de voorbeelden en toepassingen van de wiskunde die in dit nieuwe vak gebruikt worden sluiten inhoudelijk beter aan bij BFW. Wanneer je Calculus al hebt gevolgd, dan mag je ook nog steeds het Calculus-tentamen herkansen. Dit oude stijl tentamen Calculus wordt nog 2 keer aangeboden in studiejaar 2024-2025.

Toetsing en weging

Overgangsregeling:

Het vak Calculus (4011CALC3Y) is per studiejaar 2024-2025 vervangen door het vak Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 Deel B (4011COV1BY). Dit betekent dat de inhoud van het vak anders zal zijn dan de inhoud van Calculus. Het aantal te behalen EC blijft gelijk. Voor herkansers van Calculus is er onderstaande overgangsregeling:

  • Calculus al gevolgd? Dan kun je het oude stijl tentamen Calculus nog 2 keer maken in studiejaar 2024-2025, tegelijk met het (her)tentamen Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 Deel B. De stof en het boek zijn hetzelfde als vorig jaar. NB Als je veel moeite hebt met de stof, dan wordt aangeraden om het nieuwe stijl vak Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 Deel B helemaal te volgen en het bijbehorende tentamen te maken. De voorbeelden en toepassingen van de wiskunde die in dit nieuwe vak gebruikt worden, sluiten inhoudelijk beter aan bij BFW. De slides en opnames van deze colleges worden via Brightspace aangeboden.

  • Calculus nog helemaal niet gevolgd? Dan kun je in plaats daarvan het vak Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 Deel B volgen en het bijbehorende tentamen maken.

Voor Calculus oude stijl blijft onderstaande toetsing en weging van kracht:

  • Schriftelijk tentamen (100% van het eindcijfer).

Inschrijven

Voor het oude stijl (her)tentamen van Calculus:

  • Schrijf je in via MyStudymap op dezelfde manier als voor je overige tentamens

OF

Voor (werk)colleges en tentamen van het nieuwe stijl vak Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 - Deel B:

  • Volg stap 2.2 van deze handleiding

  • Vul in MyStudymap vakcode 4011COV1BY in

  • Schrijf je in voor de (werk)colleges en het (her)tentamen Computationele Onderzoeksvaardigheden 1 - Deel B

Contact

Dr. H.G.J. van Mil en Dr. R.J. Kooman.