Prospectus

nl en

Specialisation Bio-Pharmaceutical Sciences and Pharmacy

Per 1 september 2016 kent de opleiding Bio-Farmaceutische Wetenschappen (BFW) de Afstudeerrichting BFW en Farmacie . Deze afstudeerrichting is alleen toegankelijk voor BFW-studenten die aan de ingangseisen van deze afstudeerrichting voldoen (zie onder). Het aantal BFW-studenten dat de Afstudeerrichting BFW en Farmacie kan volgen is beperkt en is voor het academisch jaar 2017-2018 bepaald op minimaal 10 en maximaal 50 BFW-studenten. De opleiding behoudt zich het recht voor minder studenten toe te laten.

more info

Ingangseisen en selectie

De Afstudeerrichting BFW en Farmacie is uitsluitend toegankelijk voor BFW-studenten die voldoen aan de volgende criteria:

  • in of na september 2014 gestart met hun opleiding BFW,

  • aantoonbare motivatie,

  • professionele studiehouding,

  • goede communicatieve vaardigheden,

  • goede beheersing van de Nederlandse Taal.

De selectieprocedure voor de Afstudeerrichting BFW en Farmacie wordt in april 2017 afgerond.

Programma

BFW-studenten van de Afstudeerrichting Farmacie volgen het algemene programma van de opleiding BFW met uitzondering van de vrije keuzeruimte. In plaats van de vrije keuzeruimte kent de Afstudeerrichting BFW en Farmacie een verplicht integraal Farmacie programma van in totaal 30 EC dat onderstaande vakken omvat.

De afstudeerrichting BFW en Farmacie start op 4 september 2017 om 9.00 uur in een van de collegezalen van de Gorlaeus Laboratoria.

Course EC Semester 1 Semester 2
Apotheker en Maatschappij 4
Farmaceutische Technologie 5
Farmacie en Kwaliteit 4
Apotheekbereidingen en Analyse 11
Farmacotherapie 6