Vanwege de coronamaatregelen kan de onderwijsvorm of tentaminering afwijken. Zie voor actuele informatie de betreffende cursuspagina’s op Brightspace.

Studiegids

nl en

Hou je van muziek en zoek je een extra uitdaging in je studie? Zou je graag meer weten over muziektheorie en de diepte in willen gaan op muzikaal-artistiek vlak?

Dan is Honours College Music iets voor jou!

1. Beschrijving

Honours College Music is een traject van 31 EC dat je volgt naast je Bachelor programma. Het bijzondere van dit traject is dat je ook vakken volgt aan het Koninklijk Conservatorium en de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA). Het traject is bovendien verbonden met Humanities Lab, het Honours College vab de Faculteit der Geesteswetenschappen. Na het succesvol doorlopen van zowel het Music traject als je Bachelor, ont vang je een Honours certificaat

2. Toelatingseisen

  • Je hebt je eerste jaar Bachelor afgerond binnen een jaar.

  • Je hebt gemiddeld een 7.0 of hoger

  • Je hebt een passie voor muziek en enige kennis van het notenschrift

Onderwijsvorm en voertaal

Aan het** Koninklijk Conservatorium** volg je gedurende twee jaar vakken Elementaire muziektheorie (6 EC). Deze lessen worden in het Nederlands of het Engels gegeven, afhankelijk van de samenstelling van de groep en de moedertaal van de docent. (Totaal 6 EC)

Aan de Academy of Creative and Performing Arts volg je drie keuzevakken (elk 5 EC) op het gebied van muziek. (Totaal 15 EC)

Je volgt een Honours Class naar keuze. Dit kan je doen op het gebied van muziek bij de Academy of Creative and Performing Arts, maar je kan ook een andere Honours Class volgen. Er zijn Honours Classes in alle denkbare disciplines, verspreid over de hele universiteit. Sommige zijn Nederlandstalig, andere Engelstalig. (Totaal 5 EC)

Je sluit je programma af met deelname aan een Capstone project bij Humanities Lab. Teams van studenten uit verschillende disciplines werken hierbij samen aan een actueel vraagstuk. (Totaal 5 EC)

Rooster

Het rooster is zeer flexibel en hangt af van de keuzes die jij maakt.

Aanmelding en informatie

Meer informatie vind je op de website van Honours College Humanities Lab

Neem voor aanmelding en meer informatie contact op met de coördinatoren van Humanities Lab: Honours@hum.leidenuniv.nl

**NB:** Als je op hoog niveau een muziekinstrument bespeelt, zingt, of componeert, is *Practicum Musicae Honours College* wellicht interessant voor jou.