Studiegids

nl en

Public Administration: Pre-master

Public Administration: Pre-master, 2017-2018

De pre-master is bedoeld om deficiënties weg te werken van studenten die niet direct zijn toegelaten tot de masters Public Administration (PA), Crisis and Security Management (CSM) of Management van de Publieke Sector (MPS). Dit deel van de e-gids geeft een overzicht van de pre-master vakken die door het Instituut Bestuurskunde worden aangeboden. De pre-master is geen zelfstandige opleiding. U kunt zich hier dus niet apart voor aanmelden.

Pre-master

Pre-master

Pre-master programma

Er zijn twee pre-master programma’s binnen het Instituut Bestuurskunde:

· Eén programma voor de masters Public Administration (PA) en Crisis and Security Management (CSM)

· Eén programma voor de master Management van de Publieke Sector (MPS)

Beide pre-master programma’s bestaan uit een vast vakkenpakket van 15 ECTS en worden twee keer per jaar aangeboden:van eind oktober t/m januari (blok 2) en van eind maart t/m juni (blok 4). . Als alle vakken van het programma met succes zijn afgerond, dan kun je instromen in de master waarvoor je je had aangemeld.

Het rooster vindt u onder de ‘links’ rechts op dit scherm.

Alleen studenten die toegelaten zijn tot de pre-master kunnen deelnemen. De pre-master is geen opleiding waarvoor je jezelf kunt aanmelden. Je kunt je wel aanmelden voor één van de masters. De toelatingscommissie besluit of u rechtstreeks toegelaten kunt worden, niet toegelaten kunt worden of toegelaten kunt worden na afronden van de premaster.

Het rooster vindt u onder de ‘links’ rechts op dit scherm.

Pre-master: eenmalig

Je kunt de pre-master één keer volgen. Haal je de pre-master niet in één keer, dan kun je deze niet herkansen of een cursus opnieuw volgen of je aanmelden voor een ander pre-master programma bij dit instituut. Dit betekent dat wanneer de pre-master niet met goed gevolg is afgerond, toelating tot een van de andere pre-master programma’s automatisch zal worden afgewezen.

Zwaarte pre-master

De pre-Master staat gelijk aan een voltijdse studie. Hoewel de pre-master slechts één blok duurt en 15.0 ECTS telt is het zwaar om dit te combineren met een andere studie, (vrijwilligers) werk of stage. Van jou wordt verwacht dat je 40 uur per week kan besteden aan de studie. Heb je deze tijd daadwerkelijk tot je beschikking? Is het antwoord ‘nee’, stel jezelf dan de vraag of je daadwerkelijk wilt deelnemen.

Extra faciliteiten in verband met functiebeperking zoals bijvoorbeeld slechtziendheid of dyslexie

Het kan zijn dat je door omstandigheden meer tijd nodig hebt voor een tentamen of zelfs een tentamen via een laptop zou moeten maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dyslectisch zijn of AD(H)D hebben. Mocht je van deze faciliteiten gebruik willen maken dan raden we je aan de studieadviseurs op de hoogte te brengen. De studieadviseurs zullen je informeren over hoe je deze faciliteiten kunt regelen. Neem bij voorkeur ruim voor de start contact op met hen.

Jouw persoonlijke situatie

Als je vragen of advies nodig hebt over jouw specifieke omstandigheden (verleen je mantelzorg, ben je zwanger etc.) of als je nu al weet dat er tijdens de pre-master iets tijdrovends gaat gebeuren, bijvoorbeeld in je familie of op je (bij)baan, neem dan contact op met de studieadviseurs. Ze denken graag met je mee. Bij voorkeur spreken ze je ruim voor de start van de premaster.

Onverwachte zaken

Gebeurt er iets met jou of in je omgeving tijdens het volgen van de pre-master, meld dit dan bij de studieadviseurs. Als je je meldt dan kunnen we met je meedenken en je adviseren. Wanneer je je niet of na afloop meldt, dan kan het lastig of onmogelijk zijn om je te ondersteunen. Het kan zijn dat je daardoor geen mogelijkheden meer hebt om alsnog de pre-master af te ronden.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie of advies over

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de studieadviseurs

Welkomstbijeenkomst

Beste student,

Welkom bij het instituut Bestuurskunde. Wij organiseren een speciale welkomstbijeenkomst op: 29 maart 2018, 10.00 -12.00 in zaal 348, locatie Wijnhaven (Turfmarkt 99) Den Haag. Op deze dag krijg je een korte introductie over:

 • Het pre-master programma van MPS als geheel en een docent die over zijn/haar pre-mastervak vertelt

 • Studieadvies, het Onderwijs Service Centrum (OSC) en de examencommissie

 • Belangrijke regels omtrent premaster (zie ook hieronder)

 • Overgang premaster naar master

 • uSis, Blackboard en de e-gids

 • Bij voldoende tijd: studietips

 • Q&A

De bijeenkomst is niet verplicht, maar we hopen je wel te zien.

Kun je niet aanwezig zijn, vraag dan a.u.b. een medestudent om zijn of haar aantekeningen. Hieronder vind je alvast wat belangrijke informatie. Lees dit vast goed door.

Alvast veel succes en plezier en graag tot 29 maart!

Met vriendelijke groet,

Tineke Choi, MSc
Sofie Delpeut MA
drs. Jolanda den Heijer

Studieadviseurs Instituut Bestuurskunde

Vakken

U heeft in uw beschikking van de toelatingscommissie een overzicht gekregen van de vakken die u dient te volgen. Hieronder is informatie over de vakken uit beide pre-master programma’s te vinden. Als u een toelatingsbesluit heeft gekregen waar andere vakken op staan dan de vakken die hieronder staan, dan dient u contact op te nemen met de toelatingscommissie (alleen voor deze vraag. Neemt u voor overige vragen met betrekking tot de pre-master a.u.b. contact op met onze studieadviseurs)

pre-master studenten voor de master Management van de Publieke Sector (MPS) volgen in principe drie vakken van 5 ECTS (15 ECTS totaal):

 • Introductie Beleid (5 ECTS)

 • Bestuurskundig Onderzoek (5 ECTS)

 • Publiek Management & Organisatie (5 ECTS)

Pre-master studenten voor de masters Public Administration (PA) of Crisis and Security Management (CSM) volgen in principe drie vakken ter waarde van 15 ECTS:

 • Research in Public Administration (English) (5 ECTS)

 • Public Policy (English) (5 ECTS)

 • Public Management and Organisations ( English) (5 ECTS)

Rooster :

Het rooster vindt u onder de ‘links’ rechts op dit scherm.

Vak EC Semester 1 Semester 2
Research in Public Administration 5
Introductie Beleid 5
Public Policy 5
Public Management and Organisations (English) 5
Bestuurskundig onderzoek (NL Premaster) 5
Publiek Management en Organisaties 5

Studietips

Welkom bij de Premaster van het instituut Bestuurskunde. Omdat er veel van deze premaster afhangt, raden wij je aan jezelf goed voor te bereiden. Dat is immers het halve werk! We merken dat het volgen van de premaster vaak onderschat wordt. Als het de eerste keer is dat je aan een universiteit studeert of als het al wat langer geleden is dat je hebt gestudeerd, is het zeker raadzaam je te verdiepen in de vele handige Studietips

Van studenten wordt verwacht dat zij veertig uur per week besteden aan de studie. Aan te raden is om direct vanaf de start van de premaster de studiestof bij te houden en deze tijd in de studie te lezen. Hoe langer je wacht, hoe meer je in te halen hebt. Lees de stof voorafgaand aan en na afloop van de colleges door!