Studiegids

nl en

Public Administration: Pre-master

Dit deel van de e-gids geeft een volledig overzicht van alle pre-mastervakkendie door het Instituut Bestuurskunde aangeboden worden voorafgaand aan de Master Public Administration. U heeft zelf in uw beschikking een overzicht gekregen welke vakken u persoonlijk als pre-master programma dient te volgen.

This part of the e-guide provides a complete overview of the Pre-Master Programme of the Institute Public Administration. In your own Decision on Admission you can find which of the Pre-Master courses you have to follow before you can start with the Master Programme of Public Administration.

Pre-Master Bestuurskunde

Vak EC Semester 1 Semester 2
Introduction to the EU 7
Openbare financiën 5
Organisatie en Management (pre-master) 5
Staats-en Bestuursrecht 5
Beleid 1: Beleids- en Besluitsvorming 5
Bestuurskunde I: Openbaar Bestuur en Bestuurswetenschap 5
Public Organisation and Policy Theory 10
Sociology 5
Sociologie 5
Bestuurskundig Onderzoek (research in public administration) 5
Research in Public Administration 5

Algemene informatie

De verschillende pre-master vakken worden op verschillende plaatsen en tijden gegeven.

Introduction to the EU, Public Organisations and Policy Theories zijn beiden e-modules en dus via internet te volgen. Beleid I & Bestuurskunde I worden beiden aangeboden via ‘streaming’, dus via internet te volgen.
De vakken Openbare Financien, Bestuurskundige Onderzoek en Organisatie&Management zijn in de avond op de Campus Den Haag te volgen.
Staats- en Bestuursrecht is zowel overdag als in de avond te volgen op de Faculteit Sociale Wetenschappen in Leiden. Sociologie is te volgen overdag op de Faculteit Sociale Wetenschappen in Leiden. (Als u het toch graag wilt volgen in de avond, neem dan contact op met de docent:dhr. W. van Noort.)

Let op: de dagcursussen zijn samen met de reguliere bachelorstudenten. De reguliere bachelorstudenten volgen bij sommige cursussen ook werkgroepen. Als pre-masterstudent hoeft u niet deel te nemen aan de werkgroepen. Mocht u besluiten wél deel te nemen en voor het werkgroepgedeelte een onvoldoende halen, dan telt dit mee voor het eindcijfer!

Streaming

De pre-mastervakken Beleid 1 en Inleiding Bestuurskunde worden ‘streaming’ aangeboden. Dit is een soort ‘uitzending gemist’. De dagcolleges worden overdag opgenomen. Na bewerking worden ze via BlackBoard beschikbaar gesteld. In beeld ziet u zowel de docent als het gebruikte materiaal (bijvoorbeeld powerpoint). Doordat de beelden bewerkt moeten worden, duurt het wel enkele werkdagen voordat de colleges op BlackBoard worden gezet. U hoeft dus niet bij de colleges aanwezig te zijn, maar dit mag natuurlijk wel. Als u vragen heeft n.a.v. de colleges of de stof, is de docent wel beschikbaar voor vragen (via e-mail/telefoon etc).

De opgenomen colleges blijven op BlackBoard staan tot na het hertentamen. U kunt dus de colleges terugzien wanneer het u uitkomt. U wordt wel aangeraden om het tempo van de daggroep aan te houden en niet het bekijken van de colleges uit te stellen tot de week voor het (her)tentamen.

BlackBoard

Enrollen voor een vak via BlackBoard. Ga naar: http://blackboard.leidenuniv.nl/webapps/portal/frameset.jsp. Voor het enrollen heb je je ULCN-account of je BlackBoard-account nodig.

Ga naar ‘Courses’ -> ‘course search’, en type de titel van het vak wat je wilt volgen in.

Klik op de ‘>>’-knop. De volgende keer dat je in BlackBoard bent staat de cursus bij de de lijst van cursussen waarvoor je bent ge-enrolled.

Voor de meeste vakken kun je jezelf aanmelden. Sommige vakken zijn niet zichtbaar, omdat ze nog niet open staan (blok 2).