Co-Creating a Healthy Society
Taal van de minor
Aangezien we veel met maatschappelijke partners en inwoners werken, is de voertaal van de minor hoofdzakelijk Nederlands. Wel zullen een aantal materialen en een beperkt aantal lessen in het Engels worden aangeboden.
Cursusduur
De volledige minor is een studieprogramma van 30 studiepunten (EC) en beslaat 20 weken in het eerste semester.
Mogelijkheid voor een verkorte variant. De minor is opgedeeld in een deel A van 15 studiepunten (10 weken) en een deel B van 15 studiepunten (10 weken). Je kunt er dus voor kiezen om alleen mee te doen met deel A als dat beter past.
Doel
Vind je het leuk om over de grenzen van je eigen vakgebied te kijken? Wil je de samenleving gezonder maken? En heb je zin in een minor die je uitdaagt om academische diepgang te verbinden met praktische vaardigheden? Dan is de minor ‘Co-Creating a Healthy Society’ iets voor jou.
In deze minor bundelen de drie universiteiten in Leiden, Delft en Rotterdam hun krachten met de vier hogescholen van het Vitale Delta netwerk in Leiden, Den Haag en Rotterdam. De gezonde samenleving wordt benaderd vanuit het perspectief van de Psychologie, Sociologie/Antropologie, Bestuurskunde en Bouwkunde. Voor het veldwerk werken we samen met Leren met de stad in Leiden en ook met Impact at the Core. Een impressie van de werkwijze vind je hier.
Je leert:
Wat de achterliggende mechanismen en theorieën zijn achter maatschappelijke problemen zoals gezondheidsverschillen, overgewicht, eenzaamheid, chronische ziektes en stress
Innovatieve oplossingen bedenken voor preventie van ziekten en aandoeningen;
Echte problemen in de praktijk op te lossen met de methode van ‘challenge-based learning’. Dit doe je in co-creatie met maatschappelijke partners, zoals beleidsmakers van de gemeente, medewerkers van de GGD en inwoners.
Interdisciplinair samenwerken door te werken in teams met studenten vanuit verschillende achtergronden en theoretische kennis en vaardigheden te combineren vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines;
Praktische vaardigheden, zoals interdisciplinair samenwerken en methoden voor participatief actieonderzoek, kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden om de dynamiek van een gezonde samenleving te doorgronden en design vaardigheden voor het ontwerpen van innovatieve oplossingen.
Vragen
Voor vragen over de cursusinhoud, zie het tabblad 'Cursussen' of neem voor specifieke vragen contact op met de cursuscoördinator van de desbetreffende cursus.
Voor vragen over inschrijven, zie het tabblad 'Inschrijving' of neem bij specifieke vragen contact op met het Onderwijs Service Centrum
Voor vragen over de Regels en Richtlijnen, zie het tabblad 'Meer Info' of neem contact op met een studieadviseur van de opleiding Psychologie.