Studiegids

nl en

Jaar 1

In jaar 1 volg je 5 thema’s die georganiseerd zijn rondom groepen van aandoeningen of patiënten. Ieder thema begint met twee onderwijsweken die worden afgesloten met een toets. Daarna start je gedurende drie dagen in de week in de praktijk van de apotheek. Deze farmaceutische coschappen vinden plaats in de praktijk van de openbare, de poliklinische en de ziekenhuisapotheek.

Vak EC Semester 1 Semester 2
Patiënt en Apotheker 11
Hart- en Vaatziekten 11
Ouderen 11
Infectieziekten en Immunologie 12
Centraal Zenuwstelsel 12
Thema Overstijgende Opdracht Patiënt 3

Jaar 2

In jaar 2 volg je 4 thema’s die net als de thema’s van jaar 1 zijn georganiseerd. Het laatste blok in jaar 2 vul je in met het formuleren van een onderzoeksvoorstel voor het onderzoeksproject dat je in jaar 3 zult uitvoeren.

Vak EC Semester 1 Semester 2
Acute en Intensieve Zorg 12
Oncologie 12
Gezin en Geneesmiddel 12
Chronische Aandoeningen 12
Onderzoeksvoorstel 10
Thema Overstijgende Opdracht Geneesmiddel 2

Jaar 3

In het derde studiejaar voer je je onderzoeksproject uit en kun je je kennis verbreden of verdiepen door het volgen van keuzevakken. Je sluit je masteropleiding af met het semi-apothekercoschap waarin je gedurende vier dagen in de week met meer zelfstandigheid werkt in een openbare, een poliklinische of een ziekenhuisapotheek.

Vak EC Semester 1 Semester 2
Wetenschappelijk project en masterscriptie 30
Vrije Keuzeruimte Farmacie 15
Semi-apothekercoschap 15

Keuzevakken

Ontwerp, analyse en productzorg van biologicals en vaccins 4

Voorbereiding Arbeidsmarkt

Vak EC Semester 1 Semester 2

LUMC Career Service

De LUMC Career Service is de plek waar je terecht kunt met al jouw vragen rondom studiekeuze en loopbaanmogelijkheden. Met online informatie, open spreekuren, sollicitatie- en cv-advies, workshops en individuele adviesgesprekken helpen we jou met je oriëntatie op de arbeidsmarkt en ondersteunen we de overgang van studie naar werk. Voor meer informatie zie https://careerzone.universiteitleiden.nl/career-services/geneeskunde-lumc/.

Behalve individueel advies, organiseert de Career Service ook regelmatig workshops en cursussen rondom solliciteren en loopbaanoriëntatie. Kijk in het cursusoverzicht voor het actuele aanbod: https://www.student.universiteitleiden.nl/cursussen?cf=geneeskunde-lumc&cd=geneeskunde-bsc&method=workshop&faculty=medicine-lumc&category=career-and-apply-for-jobs