Prospectus

nl en

Year 1

In jaar 1 volg je 5 thema’s die georganiseerd zijn rondom groepen van aandoeningen of patiënten. Ieder thema begint met drie onderwijsweken gevolgd door 4 weken coschappen in de openbare en/of de (poli)klinische apotheek. Of je volgt de ApotheekGame in plaats van de coschappen (poli)klinische farmacie. Je loopt dan in jaar 2 de coschappen in de (poli)klinische farmacie.

Course EC Semester 1 Semester 2
Patiënt en Apotheker 7
Hart- en Vaatziekten 7
Ouderen 7
Internship Public Pharmacy 1 13
Infectieziekten en Immunologie 7
Centraal Zenuwstelsel 7
Overstijgende Opdracht Patiënt 2
Interprofessioneel onderwijs (IPE) 0

Je volgt dit jaar óf het Coschap (poli)klinische Farmacie óf de ApotheekGame.

Internship Clinical Pharmacy 10
Pharmacy game 10

Year 2

In jaar 2 volg je 4 thema’s die net als de thema’s van jaar 1 zijn georganiseerd. Heb je in jaar 1 de ApotheekGame gevolgd, dan loop je nu je coschappen in de (poli)klinische farmacie. Het laatste blok in jaar 2 vul je in met het formuleren van een onderzoeksvoorstel voor het onderzoeksproject dat je in jaar 3 zult uitvoeren.

Course EC Semester 1 Semester 2
Acute en Intensieve Zorg 7
Oncologie 7
Gezin en Geneesmiddel 7
Chronische Aandoeningen 7
Internship Public Pharmacy 2 10
Overstijgende Opdracht Geneesmiddel 2
Onderzoeksvoorstel 10
Interprofessioneel onderwijs (IPE) 0
Communicatievaardigheden 0

Je volgt dit jaar óf het Coschap (poli)klinische Farmacie óf de ApotheekGame.

Internship Clinical Pharmacy 10
Pharmacy game 10

Jaar 3

In het derde studiejaar voer je je onderzoeksproject uit en kun je je kennis verbreden of verdiepen door het volgen van keuzevakken. Je sluit je masteropleiding af met het semi-apothekercoschap waarin je gedurende vier dagen in de week met meer zelfstandigheid werkt in een openbare, een poliklinische of een ziekenhuisapotheek.

Course EC Semester 1 Semester 2
Wetenschappelijk project en masterscriptie 30
Vrije Keuzeruimte Farmacie 15
Semi-apothekercoschap 15
Interprofessioneel onderwijs (IPE) 0

Keuzevakken

Design, analysis and practical use of biologicals 4

Career Preperation

Course EC Semester 1 Semester 2

LUMC Career Service

De LUMC Career Service is de plek waar je terecht kunt met al jouw vragen rondom studiekeuze en loopbaanmogelijkheden. Met online informatie, open spreekuren, sollicitatie- en cv-advies, workshops en individuele adviesgesprekken helpen we jou met je oriëntatie op de arbeidsmarkt en ondersteunen we de overgang van studie naar werk. Voor meer informatie zie https://careerzone.universiteitleiden.nl/career-services/geneeskunde-lumc/.

Behalve individueel advies, organiseert de Career Service ook regelmatig workshops en cursussen rondom solliciteren en loopbaanoriëntatie. Kijk in het cursusoverzicht voor het actuele aanbod: https://www.student.universiteitleiden.nl/cursussen?cf=geneeskunde-lumc&cd=geneeskunde-bsc&method=workshop&faculty=medicine-lumc&category=career-and-apply-for-jobs